SESRIC heyeti, Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK başkanlığında, 19 Ağustos 2026 tarihinde COMSTECH Sekreterliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Zirvesi’ne katıldı.
İslam Ticaret ve Kalkınma Odası (ICCD) tarafından, Başbakanlık Ofisi – Yatırım Kurulu (BOI), COMSTECH ve Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FPCCI) iş birliğiyle düzenlenen Zirve, akademik mükemmeliyetin teşvik edilmesi, uluslararası ortaklıkların güçlendirilmesi ve kaliteli eğitime erişimin genişletilmesine yönelik yenilikçi yaklaşımların ele alınması amacıyla yüksek düzeyli bir platform olarak gerçekleştirildi.
Zirvenin açılış oturumu, Pakistan İslam Cumhuriyeti Federal Yatırım Bakanı Sayın Qaisar Ahmed SHEIKH, İİT-COMSTECH Genel Koordinatörü Sayın Prof. Dr. M. Iqbal CHOUDHARY ve FPCCI Başkanı Sayın Atif Ikram SHEIKH’in hitaplarıyla başladı. Konuşmalarda, insan sermayesinin geliştirilmesi, eğitimde yenilikçilik ve uluslararası iş birliğinin sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurları olduğu vurgulandı.
SESRIC’in Zirve’ye katılımı, Merkezin insan sermayesinin geliştirilmesi, Teknik ve Mesleki Eğitim ve Öğretimin (TVET) desteklenmesi, kapasite geliştirme faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve İİT Üye Devletleri arasında sosyo-ekonomik iş birliğinin teşvik edilmesi yönündeki kararlı çalışmalarını bir kez daha teyit etmektedir. Bu katılım aynı zamanda SESRIC’in eğitim, beceri geliştirme ve bilgi paylaşımı alanlarında uluslararası ortaklıkların güçlendirilmesine yönelik süregelen katkısını da ortaya koymaktadır.
Fotoğraflar